Prodaja PlayStation 4 od danas je i službeno započela u Americi, sedam godina nakon što je PlayStation 3 po prvi put stigao u prodavnice. Posle mjeseci i mjeseci napetog iščekivanja, čitavog niza vijesti o karakteristikama i specifikacijama konzole i launch naslovima, američki gejmeri napokon mogu otići do obližnje prodavnice, počastiti se novom PS4 konzolom i uživati u svim njenim mogućnostima.

Sony je za ovu prigodu izbacio i prigodan launch trailer, koji se u potpunosti fokusira na igre koje PS4 donosi. Tu su, između ostalog: Knack, The Order: 1886, Infamous Second Son, DriveClub, Killzone Shadow Fall, Battlefield 4, Assassin's Creed IV: Black Flag, Watch Dogs i Deep Down, a pomalo iznenađuje uključivanje The Last of Us DLC-a u trailer.

Veći broj korisnika PSN-a iz SAD-a i Kanade prijavio je probleme u pristupanju servisu, koji se očito pojavljuju zbog navale ogromnog broja vlasnika PlayStation 4, koji žele preuzeti day one patch za svoju konzolu. Navedeni patch zapravo je pomalo neophodan, jer uključuje niz važnih karakteristika, poput online multiplayer-a, Remote play-a, share gameplay-a, “play as you download” stavke, party chat-a, Blue-ray i DVD reprodukcije i igranja pomoću dva ekrana.

Microsoft je pokazao klasu čestitavši jutros putem Twittera Sony-u na izlasku nove konzole.
Očekuje se da PlayStation 4 u Crnu Goru stigne tokom prve polovine 2014. godine, a čim budemo znali tačan datum, saznaćete ga i vi.

, , ,

Leave a Reply  1. 1 × three =

1 2 3 4 5 6 7 8