Activision je ponosno objavio kako je juče objavljeni Call of Duty na dan izlaska povukao preko milijardu dolara zarade za kompaniju. Zarada je, međutim, izračunata na tome koliko je primjeraka Activision prodao trgovinama, no ne i koliko je primjeraka stvarno kupljeno od strane igrača.

Na dan izlaska 15 hiljada trgovina imalo je ponoćnu prodaju igre, a prema svemu sudeći nije se mnogo ni spavalo nakon nje jer je Ghosts već postao najigranija igra ove nedelje, s prosječnim vremenom igranja većim od svih prijašnjih Call of Duty igara.

„Call of Duty je daleko najveća franšiza na konzolama ove generacije. Više je ljudi ove godine igralo Call of Duty nego ikad prije, skupivši četiri milijarde sati gameplaya. Samo u zadnjih 12 mjeseci, Call of Duty: Black Ops 2, zajedno sa svojim digitalnim sadržajima, donio je više prihoda nego ijedna druga igra za konzole u jednoj godini. Iako je još previše rano komentirati prodaju Call of Duty: Ghostsa, igra kreće u prodaju baš kad je franšiza najpopularnija.“ – izjavio je predsjednik Activision Blizzarda Bobby Kotick.

Inače, kad se sve već spominje u kontekstu postavljanja novih rekorda, može se reći i to da je CoD: Ghosts u prosjeku najslabije ocijenjena CoD igra otkako je serijala (ako ne računamo zastrašujući Declassified „izlet“ na PS Vitu).

Leave a Reply  1. 14 − ten =

1 2 3 4 5 6 7 8